вівторок, 19 березень 2024, 07:38
Новини

На Хмельниччині діє три “гарячі” телефонні лінії щодо коронавірусу

На Хмельниччині діє три “гарячі” телефонні лінії щодо коронавірусу

Відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.03.2020 р., на території Хмельницької області діятимуть «гарячі» телефонні лінії, зателефонувавши на які ви зможете отримати фахову консультацію з питань профілактики поширення коронавірусу COVID-19 та порядку дій у разі виникнення підозри на це захворювання.

«Гаряча лінія» Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА:

(0382) 70-43-61 (приймальне відділення КП «Хмельницька інфекційна лікарня») – працює цілодобово.

За цим телефоном ви зможете отримати консультацію лікаря:

-     які симптоми характерні для хвороби COVID-19

-     що потрібно робити, якщо у вас чи ваших рідних з’явилися симптоми респіраторного захворювання, і ви думаєте, що можете мати коронавірусну інфекцію

-     що робити, якщо ви контактували з людиною, яка має підозру чи вже захворіла на коронавірусну інфекцію

«Гаряча лінія» ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України»:

(0382) 70-38-05 – працює без вихідних з 8.30 до 17.30.

Тут вам підкажуть:

-     яка ситуація із захворюваністю на коронавірусну та інші вірусні інфекції в області, Україні та світі

-     якими дезінфекційними засобами можна користуватися для профілактики коронавірусної інфекції та як їх правильно використовувати

-     які засоби індивідуального захисту потрібно застосовувати та як це робити правильно

«Гаряча лінія» ГУ Держпродспоживслужби України в Хмельницькій області:

(0382) 65-07-34 – працює: пн.-чт. – з 8.30 до 17.30; пт. – з 8.30 до 16.15; сб., нд., святкові дні – з 9.00 до 17.00.

Фахівці Держпродспоживслужби проконсультують:

-     які існують шляхи передачі коронавірусної та інших інфекцій

-     які індивідуальні заходи слід вжити для профілактики та запобігання поширенню коронавірусної інфекції

-     які профілактичні заходи мають бути вжиті з метою запобігання та поширення COVID-19 в закладах освіти, ресторанного господарства та інших об’єктах масового перебування людей різних форм власності

Коментарі

Залишити коментар